Stroje Leonarda da Vinci : katapult a kuše - Covolan, Chiara (Vědci a vynálezci, 2019)
Znáš slavného renesančního génia Leonarda da Vinci? Věděl jsi, že kromě toho, že namaloval slavnou Monu Lisu, byl da Vinci i fenomenálním vynálezcem? Slož si a hraj si s modely dvou strojů, které da Vinci navrhl, katapultu a kuše, a všimni si, jak každý detail tvých modelů věrně napodobuje originál navržený velkým Leonardem! Přečti si knihu a dozvíš se více o zajímavém životě a myšlenkách italského génia